Når man som dansker skal på ferie indenfor EU, skal man så tegne en rejseforsikring til Europa? Dét spørgsmål er der mange der er forvirrede over, især efter vi alle har fået et blåt EU sygesikringskort. Læs med her og bliv klogere på hvornår en rejseforsikring i EU er nødvendig.

EU sygesikringskort vs. Rejseforsikring i Europa

1. august 2014 bortfaldt det gule sygesikringskort til brug udenfor Danmark, da det blev erstattet med det nye blå sygesikringskort. Det blå kort giver dig ret til behandling på samme vilkår som de lokale i det pågældende land. Det er i og for sig godt nok, men man skal være opmærksom på at ikke alle lande har samme velfungerende sundhedssystem som Danmark. Lande som Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland har helt eller delvist brugerbetaling på hospitalsophold, så i disse lande skal du selv betale for behandling hvis du ikke har en rejseforsikring til Europa.

Skulle du være så uheldig at komme alvorligt til skade eller blive alvorligt syg, i en sådan grad at du er nødt til at afkorte din ferie, så dækker sygesikringskortet ikke hjemtransport. For at være sikret hjemtransport, enten med almindeligt fly/bus eller ambulancefly, så skal du have tegnet en rejseforsikring til Europa hjemmefra.

Med en rejseforsikring til EU er du udover at være dækket ved sygdom og ulykke, også dækket hvis dine personlige ejendele bliver forsinket med flyet, hvis du misser en afgang eller hvis din afgang er forsinket og det påvirker din videre rejse.

Billig rejseforsikring til Europa med Coverwise

Få tryghed på rejsen og bestil en billig rejseforsikring til Europa hos os. Her får du valuta for pengene, bl.a. fordi vores Europa-dækning inkluderer flere lande end bare EU/EØS landene. Vi inkluderer blandt andre Tyrkiet, Azorerne, Tunesien, Monaco og San Marino.

Vi tilbyder forskellige niveauer af dækning indenfor vores enkeltrejse- og årsrejseforsikring til Europa, så det er helt op til dig hvor meget du vil inkludere i din forsikring. Selve forsikringen er tegnet igennem Allianz og vores akuttelefon administreres af Falck. De er tilgængelige 24 timer i døgnet 365 dage om året, så du kan være sikker på altid at kunne få telefonisk hjælp og vejledning, hvis uheldet skulle være ude.

Har du spørgsmål til vores rejseforsikring til Europa eller nogle af vores andre produkter, er du altid velkommen til at kontakte os.