Har du en rejseforsikring via dit Mastercard eller overvejer du at anskaffe dig et for at være dækket når du rejser til udlandet? Det synes umiddelbart som en smart løsning at man kan have et Mastercard og en rejseforsikring i én og samme ordning, men husk at dobbelttjekke hvor godt du er dækket inden du tager afsted.

Hvad dækker et Mastercard?

Der findes tre forskellige Mastercards – Standard, Guld og Platinum. Kortene har alle forskellige niveauer af dækning i deres rejseforsikring. Standard dækker bl.a. slet ikke ved sygdom eller ulykke. Så selvom du har en rejseforsikring med Mastercard er det ikke en selvfølge at du er fuldt dækket. Husk derfor at tjekke dit Mastercards forsikringsbetingelser inden du rejser.

For at være dækket ved bl.a. sygdom og ulykke, skal du have rejseforsikring gennem MasterCard Platinum eller Guld. Alt efter hvilken aftale din bank har, så kan disse kort koste op til 2000 kr. om året. Hvis du anskaffer dig kortet primært på grund af rejseforsikringen, så er det hurtigt en meget dyr løsning sammenlignet med de fleste rejseforsikringsselskaber.

Mastercard vs. Rejseforsikring

Her hos Coverwise har vi 4 forskellige niveauer af dækning: Guld, Sølv, Bronze og Backpacker. Uanset hvilken type du vælger, er du altid dækket ved sygdom og ulykke – maksimumsbeløbene afhænger af dækningsniveauet. Vi tilbyder både enkeltrejseforsikring og årsrejseforsikring. Med en rejseforsikring hos Mastercard er du dækket hele året, men det kan være en høj pris at betale hvis du kun rejser én gang årligt.

Er du i tvivl om hvordan du er dækket hos Coverwise, er du altid velkommen til at kontakte os. Alternativt kan du finde svar på de mest typiske spørgsmål på vores produktsider og under FAQ.

Mastercard afbestillingsforsikring

Der følger som regel automatisk en afbestillingsforsikring med Mastercard, hvilket kan være utrolig praktisk hvis man f.eks. skulle blive alvorligt syg og ikke er i stand til at rejse. Vi vil dog anbefale at man nøje tjekker hvilke forhold der er dækket og hvad der ikke er. Er du gravid skal du være opmærksom på at forsikringen ikke dækker afbestilling pga. eventuelle komplikationer i forbindelse med graviditeten.

Hos Coverwise kan du tegne en afbestillingsforsikring, som dækker de fleste situationer. Du er selvfølgelig dækket ved alle de almindelige årsager, som alvorlig sygdom hos dig selv eller et nært familiemedlem samt skilsmisse eller separation. Hos os er du også dækket hvis du f.eks. dumper en eksamen og skal tage den om (og reeksamen er indenfor rejseperioden eller 2 uger efter) eller hvis dit hjem bliver udsat for indbrud eller oversvømmelse.

Har du nogle spørgsmål omkring vores afbestillingsforsikring eller andre produkter, er du altid velkommen til at kontakte os.